Klassisk Sang

 

 

 

 

 

 

 

FORSKELLEN PÅ KLASSISK OG RYTMISK SANG
Man behøver bare at lytte klassisk sang i få sekunder for at høre, at det er en helt anden verden end den rytmiske.

Det klassiske klangideal kræver et stort rum i instrumentet. Det gøres bl.a. ved at sænke struben samt fortrinsvis at synge på bagtungevokalerne. Rytmiske sangere synger de rigtige vokallyde og får en bedre teksttydelighed, men ikke så fyldig en klang.

Det meget store og vigtige område omkring vejrtrækning og støtte er to vidt forskellige ting i rytmisk og klassisk sang. Idag bliver både rytmiske og klassiske sangelever samt sangpædagogstuderende undervist i den klassiske metode og det giver mange rytmiske sangere stemmeproblemer. Det er stort set kun rytmiske sangere der bliver opereret for de såkaldte “sangerknuder” på stemmebåndene.

 

UNDERVISNINGEN
Klassiske sangere synger oftest i randfunktion og klangmæssigt er det et yderområde af stemmen. I undervisningen arbejdes der på at du får kontakt med din stemmekerne hvor den klinger personligt og unikt.
Der undervises i klassisk sangteknik, som er en grundlæggende sund måde at opbygge og bruge stemmen på. Teknikken bruges i alle former for klassisk sang og nogle former for musicalsang.

Du lærer at bruge din vejrtrækning og støtte rigtigt. Der bliver arbejdet med din kropsholdning, stemmens klang og smidighed. Dertil kommer arbejdet med intonation (dét at synge rent) og ikke mindst introduktion og udforskning af mulighederne for musikalsk fortolkning af en sang.